overig nieuws

Meningokokken
De overheid zal voortaan een actiever beleid voeren ten aanzien van vaccinatie tegen Meningokokken. Eind 2018 is begonnen met het oproepen van 14 jarigen. Indien u -of uw kind(eren)- niet in aanmerking komt volgens de richtlijnen van het landelijk vaccinatieprogramma en u wilt het wel, dan kunt u via uw huisarts een recept vragen. In dit geval dient u wel zelf de kosten te voldoen à € 50,-. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar deze link:

Herhaalrecepten aanvragen voor chronische medicatie:

U kunt herhaalrecepten aanvragen op diverse wijze in onze praktijk namelijk:
- per herhaalreceptenlijn: U belt het praktijknummer en luistert naar het bandje dan toetst u nr 2  voor de herhaalrecepten, dan kiest u het betreffende nummer van uw eigen huisarts. Daarna kunt u rustig en duidelijk uw naam, geboortedatum en adres inspreken, vervolgens de naam van het medicijn, de sterkte (hoeveel mg) en de hoeveelheid en/of het bezorgd moet worden. Daarna kunt u de telefoon afsluiten. Let op dat u de gegevens duidelijk inspreekt om fouten te voorkomen.  Dit kan u 24 uur per dag gedaan worden.
- via de website: zie onder Online formulieren --> herhaalrecept. Vul alle gevraagde gegevens helemaal in svp om fouten te voorkomen! Ook dit kan 24 uur per dag gedaan worden.
- lege doosjes/etiketten in mandje op balie in de praktijk. Let er op dat de naam en geboortedatum en naar van medicijn goed vermeldt staan! De praktijk is op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur geopend.
- U kunt zich ook aanmelden via het portal op deze website voor chronische herhaalrecepten.
- Mocht u bovenstaande te lastig vinden of heeft u vragen dan kunt u overleggen met de assistente.

U kunt de medicatie afhalen na 3 werkdagen in uw eigen apotheek.

---------------------------------------------------------------------------

Wist u dat........ al onze medewerkers regelmatig scholing volgen en/of terug naar de schoolbanken gaan?Marianne, Annemarie, Irma en Tanja zijn op scholing geweest in Amersfoort waar deze leuke foto werd gemaakt.