Praktijk info‎ > ‎

Afspraak maken

Onze spreekuren zijn op afspraak.

Voor het maken van afspraken kunt u ons bellen tussen
08.00 - 10.30 uur en van 11.15 -17.00 uur via het nummer 0341-56 77 77. Voor spoedgevallen belt u 0341-56 77 77 en kiest u keuze 1. 
In ons centrum werken zowel vrouwelijke als mannelijke huisartsen, desgewenst kunt u uw voorkeur kenbaar maken. We begrijpen dat velen van u van oudsher gewend zijn aan een vaste arts. Door aan de toenemende zorgvragen en uitbreiding van werkzaamheden/verantwoordelijkheden te kunnen voldoen zijn er inmiddels meerdere artsen in dienst. Bij het plannen houden we zoveel mogelijk rekening met uw wensen. Indien uw klacht echter urgent is en de arts van uw voorkeur er niet is of een volle agenda heeft kan het gebeuren dat u door een andere arts wordt gezien. Een eventuele vervolgafspraak aangaande dezelfde klacht zal dan ook bij dezelfde arts worden gepland om de continuïteit te waarborgen.
Afspraak voor dezelfde dag? Bel ons vóór 9.30 uur
De assistente zal u vragen naar de reden, zodat ze een inschatting kan maken van de urgentie. 
U kunt altijd aangeven dat het om privé-aangelegenheden gaat. 
Telefonische bereikbaarheid
We willen u en onze andere patiënten zo goed mogelijk van dienst zijn; we verzoeken u vriendelijk het gesprek kort te houden.
Wat kunt u doen bij vragen over ziekte en gezondheid die niet gaan over corona? 

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen.

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan uw eigen huisarts. Ook tijdens deze coronacrisis kunt u uw in dat geval altijd uw huisarts bellen.

Ga NIET naar uw huisarts toe. Bel uw huisarts of zoek contact via internet of e-mail.

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts op de praktijk of bij u thuis. Of soms hulp van een andere zorgverlener.

Door corona en de maatregelen is het niet altijd verstandig dat u naar de praktijk komt. Of dat de huisarts bij u thuiskomt. Misschien wilt u dit zelf ook liever niet, bijvoorbeeld omdat u een zwakke gezondheid heeft.Uw huisarts overlegt met u wat in uw situatie het beste is. Samen bekijkt u hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. Dat is extra belangrijk tijdens deze coronacrisis.

Uw huisarts heeft nog andere manieren om uw klachten te beoordelen en u het beste advies, behandeling of begeleiding te geven. Bijvoorbeeld door te bellen met u. Of, als uw huisarts dat heeft, via videobellen of internet.

Als blijkt dat u toch moet komen, dan zorgt uw huisarts altijd dat dat veilig kan. Uw huisarts zorgt ervoor dat u geen risico op besmetting loopt. Dit doet de huisarts door ervoor te zorgen dat u niet dichtbij iemand komt die (mogelijk) corona heeft. Bijvoorbeeld door af te spreken dat u op de praktijk komt als er geen andere mensen zijn. Of door u uit te nodigen op een andere praktijk waar geen mensen met corona-klachten zijn.

Ook als de huisarts naar u toe moet komen zorgt de huisarts dat hij/zij u niet kan besmetten.

Soms heeft u regelmatig begeleiding en controle nodig van uw huisarts of praktijkondersteuner. Bijvoorbeeld als u diabetes of een longziekte heeft. Door corona worden veel afspraken uitgesteld. Uw huisarts zal samen met de praktijkondersteuner bekijken hoe u toch zoveel mogelijk de zorg kunt krijgen die u nodig hebt. Vaak gaat dat via de telefoon, via videobellen of via internet. 

Dus, ook tijdens de coronacrisis geldt:

  • Maak u zich zorgen over uw gezondheid? Heeft u klachten?
  • Kijk op Thuisarts.nl of u er zelf iets aan kunt doen.
  • Op Thuisarts staat vaak ook wanneer u uw huisarts of specialist beter kunt bellen.  
  • Bel of zoek gerust contact via internet of e-mail uw huisarts of specialist bij klachten. Dat blijft belangrijk, ook in deze coronatijd.    Komt NIET naar de praktijk.
Afspraak gemaakt
Als u een afspraak heeft gemaakt en u komt naar de praktijk,
kunt u meteen in de wachtkamer plaatsnemen. De huisarts of assistente, waarmee u de afspraak heeft, haalt u daar op.

Ter info: Klik op Eigen risico ziektekosten voor meer informatie over kosten die al dan niet voor eigen rekening komen.  
Kunt u niet op uw afspraak komen? Bel ons svp zsm!
Het komt tegenwoordig helaas steeds vaker voor dat men zonder afmelding niet op een afspraak verschijnt.
Wij ervaren wij dit als heel vervelend, omdat wij graag een andere patiënt hadden willen helpen op het voor u gereserveerde tijdstip.
Bel ons svp op 0341-567777 zodra u weet dat u niet kunt en maak desgewenst een nieuwe afspraak.